Tom Pynaert (ICOMET) is Oost-Vlaams Plato-Ambassadeur!

Tom Pynaert

Op 13 november 2017 werd in de Oude Vismijn in Gent voor de zevende keer de Voka-Ambassadeur verkozen. Naast deze gebeurtenis werd ook voor het eerst in Oost-Vlaanderen een Bryo- en Plato-Ambassadeur bekendgemaakt. Tom Pynaert kon via een online stemming de meeste mensen overtuigen en sleept zo als eerste de titel in de wacht.

 

Het was voor de eerste keer dat Voka Oost-Vlaanderen, naast de traditiegetrouwe verkiezing van de Voka-Ambassadeur, ook een Bryo- en Plato-Ambassadeur bekend maakte. Uit een vijftal aflopende Plato-groepen schoven de deelnemers van elke groep hun favoriete Platonist naar voor. Vijf genomineerden namen het tegen elkaar op in een eerste stemronde die eind september afliep. Daarin haalden Laurence De Clercq (De Clercq-Verstichel), Kris Walraevens (INCRIUS) en Tom Pynaert (ICOMET) het van Dieter Van Moorter (Trudiplas) en Maarten Durie (Zensor). 

 

Tijdens de tweede en finale ronde sprokkelden de overbleven drie genomineerden via een online stemming zo veel mogelijk stemmen. Uiteindelijk was het Tom Pynaert van ICOMET, gespecialiseerd in metaalconstructies en stalen deuren, die het meeste aantal stemmen verzamelde en dus voor het eerste de trofee in de lucht kon steken.