Vlaams-Brabantse PLATO-groepen vlot uit de startblokken

Op 30 mei sprongen maar liefst een 90-tal kmo’s in het PLATO-bad. Sommigen voor de eerste keer, anderen voor de zoveelste keer. Telkens met een enorme rugzak aan goesting én ervaring. De regen kwam die avond met bakken uit de hemel gevallen, maar dat weerhield gelukkig niemand om deze historische avond over te slaan. Het Van der Valk-hotel in Diegem bood alvast het ideale kader voor een gesmaakte opstart.

Foto KO VB 2016De kick-off van de PLATO-groepen voor het seizoen 2016-2017 mag wel degelijk historisch genoemd worden, omdat het de eerste is onder de vlag van de vernieuwde Vlaams-Brabantse fusiekamer. De meer dan 90 aanwezige bedrijfsleiders, peters, meters en Voka-collega’s werden verwelkomd door oud-PLATO-deelnemer en ondervoorzitter van de Kamer, Benny Smets. Smets getuigde hoe hij als ceo van Transportbedrijf Ninatrans jaren deelnam aan het project en wat hij daar als meerwaarde uithaalde. Hij benadrukte vooral het feit dat je een geweldig klankbord krijgt in de vorm van collega-ondernemers. Vervolgens plaatste Jens De Vos, Vlaams PLATO-coördinator, het peterschapsproject nog eens duidelijk in de Voka-context, zodat alle deelnemers duidelijk werd dat niet alleen het PLATO-netwerk maar het hele Voka-netwerk openligt voor de PLATO-nisten.

Na het plenaire gedeelte, was het tijd voor het echte werk. De verschillende Vlaams-Brabantse groepen gingen aan de slag: kennismaken met de peters en meters en de andere deelnemers. Ook de nodige afspraken werden al gemaakt en sommige groepen waagden zich al aan themabepaling. Nadat alle groepen enthousiast vergaderd hadden, vatten ze met de nodige energie het daaropvolgende netwerkmoment aan. Er hing duidelijk een positieve ‘vibe’ in de lucht.

Deze eerste opstartgolf wordt dit najaar gevolgd door een tweede, voorafgegaan door twee infosessies op 6 september in de regio Leuven en nog een later in september in de regio Halle-Vilvoorde. Meer informatie over deze sessies kan u terugvinden op www.voka.be/vlaams-brabant. Je kan nog instappen voor de volgende groepen: PLATO sales en marketing, PLATO creatieve industrie, PLATO strategie (algemeen), PLATO fiscaal, financieel, juridisch.

PLATO belooft in 2016 alvast een boeiend traject te worden. Dat is niet in het minst te danken aan al onze peters en meters:

2Exelerate

Ludo

Wijgaerden

Accountantskantoor Drt & Partners

Peter

Robrechts

Advocaat Ben Stalmans

Ben

Stalmans

Bank van Breda en Co

Oskar

Soetens

BNP Paribas Fortis

Danny

Mellaerts

C-Manager

Luc

Vandenbosch

Cogistra

Katrien

Willem

Deloitte Fiduciaire

Hilde

De Boeck

Deloitte Fiduciaire

Greetje

Michel

Deutsche Bank Ag

Linda

Schreurs

Fibiz Partners

Philippe

Rooseleer

Fin-Co

Paul

Van Dessel

Gempenhof Management

Wim

POPPE

Groep Securex

Karina

Urbina

Hr Builders

Greet

Bunnens

Iexecutives

Hugo

Ketels

ING Business Desk North

Tim

Vanden Abeele

Inxco

Peter

T'Hooft

Isala

Inès

Demeyer

LeaderCoach

Karl

Boumans

Marmo

Jan

Pauwels

Peter Janssens Management Services

Peter

Janssens

SAP Belgium

Tine

Vandenbreeden

Sarens

Philip

Van den bosch

SD Worx

Noëlla

Schade

Sym

Lieve

Meurant

Talent In Balance

Herman

Vandenbranden

Techne It Solutions

Walter

Van Hecke

Thoorens Yves

Yves

Thoorens

Verzekeringen Hans Van Hest

Hans

van Hest

X-Treme

Suyin

Aerts

Bekijk de volledige fotoreportage via deze link: https://www.flickr.com/photos/voka_vlaams-brabant/albums/72157668791675662.

Voor alle vragen, informatie en inschrijvingen: Ilse Balis en Kevin Logist – plato.vb@voka.be.